Abans d'anar a vermar és important saber si la vinya té les condicions òptimes per poder recol·lectar el raïm. Per tal de saber-ho es recullen mostres aleatòries del raïm de la finca o finques en qüestió i es procedeix a analitzar-les per observar l'acidesa i el grau.
Un cop donat el vist blau pels anàlisis es decideix quan anar a vermar i, com us podreu imaginar, aquesta temporada és la més especial i dura de tot l'any.
Tal com vam avançar al nostre post a les xarxes socials (Intagram, Facebook, Linkedin...), la campanya de verema cada vegada comença més aviat per circumstàncies meteorològiques, i per això, actualment, es comença a vermar a l'agost.
En aquest mes ens podem trobar que durant el dia les temperatures són molt elevades i, per aquest motiu, es busca començar tan aviat com sigui possible per evitar les fortes temperatures del migdia. Així, doncs, quan comença a clarejar el sol ens posem en marxa direcció a les finques del Celler per començar a vermar.
Un cop arribem a la finca entreguem el cubo i les tisores de vermar per a cada vermador i comencem la feina.
Anar a vermar té el seu encant, ja que totes les finques estan ubicades a la comarca de la Terra Alta i, per tant, el paisatge és únic, però es tracta d'una feina física que requereix molt esforç i concentració.
El procés de collita és fàcil: s'ha de collir tot aquell raïm que estigui en bones condicions, evitant agafar raïms que no estiguin sans i els carrolls, un petit raïm que no ha madurat prou per ser vermat.
Després d'aquest procés, es trasllada el raïm fins al Celler i allí és on comença la màgia.